Onze club

Tennisclub Roeselare is een gezellige club in het hart van Roeselare en van de provincie West-Vlaanderen. Wij zijn zowel een typische zomer als winterclub waar het familiale karakter primeert en het bijgevolg steeds gezellig vertoeven is zowel op zomerse lange dagen als winterse koude, knusse dagen.

Ook al bent u geen tennis- of padelspeler, dan nog kunt u genieten van een aangenaam bezoek en bent u altijd welkom voor een hapje en een drankje op ons overdekte zomerterras of in onze winterbar. De professionele uitbating staat voor u gereed.
Tennisclub Roeselare Tennisclub Roeselare
ONZE TROEVEN
 • Gelegen in een vrijwel wind-stille groene omgeving.
 • Jaarlijks gerenoveerde en onderhouden gemalen baksteen (gravelterreinen).
 • 5 outdoor terreinen in gravel.
 • 4 indoor terreinen in gravel, verlicht met de vereiste luxnorm(Itf), verwarmd met 4 condensatiebranders in de winter en een schuifraam voor de zomerverfrissing.
 • 2 outdoor padelcourts
 • Uitgebreid boventerras met zomer / winterbar
 • Kidstennis corner met schommel en glijbaan.
 • Ruime privé-parking met privé toegangsweg.
 • Clubhouse met bediening, waar u terecht kunt voor gezelligheid als voor een knabbel en een babbel, dagelijks geopend van ... tot 23 uur met kleedruimte en douches, groot terras en lounge tuin !!!
 • Professionele tennisschool voor jong en oud, vanaf kleuterleeftijd 3 jr tot ...
 • Dagelijkse aanwezigheid van 1 van de eigenaren om u te woord te staan, advies, tips te geven etc.
 • Een groot aanbod aan tennis activiteiten en sociale events. TC Roeselare als locatie waar altijd iets te beleven zal zijn op sportief en sociaal vlak. We zullen regelmatig thema activiteiten organiseren, op tennis- en sociaal vlak.
Historiek
Tennisclub Roeselare is de oudste tennisclub die Roeselare rijk is, in 1945 ontstaan met 2 buitenterreinen grenzend aan Park Rodenbach met chalet en clubhuis. In 1979 werd door wijlen Luc Lybeer (kinesitherapeut, licentiaat LO) een clubhouse met aangrenzende tennishal gebouwd en investeerde zo in TennisClubRoeselare om zowel over outdoor (7) als indoor (2) te kunnen tennissen. In 1989 breidde men uit met conciërgewoning en 2 extra overdekte terreinen.

Gravel wordt op Tennisclub Roeselare als baansoort gehouden mede vanwege de speelkwaliteit en het feit dat het blessure ontlastend is voor spieren en gewrichten. Ook op het grootste tennistornooi voor professionals wordt op gravel gespeeld, namelijk het tornooi van Roland Garros. Gravel ook door de International Tennis Federation (ITF) aangeprezen bij de clubs als DE speelsoort, mede door zijn uitstekende vergevingsgezindheid bij complexe manoeuvres die het tennisspel kent. Spieren en gewrichten worden hierdoor minder belast en ook wordt het gravel als essentieel erkend bij de ontwikkeling voor jeugd spelers voor de lange termijn.
Reglement van inwendige orde
ART. 1 LEDEN
Men wordt lid van Tennisclub Roeselare mits het betalen van het lidgeld voor het lopend speeljaar. Slechts dan mogen de speelvelden betreden worden. Dit lidgeld geeft recht tot het bespelen van de speelvelden, het gebruik van de accomodaties en deelnemen aan de activiteiten van de club. Ieder lid wordt geacht het reglement van inwendige orde te kennen en zich ernaar te gedragen. Niet naleving kan uitsluiting tot gevolg hebben zonder recht op terugvordering van het lidgeld.

ART. 2 KLEDIJ
De tennisvelden mogen slechts betreden worden in tennisuitrusting en aangepast schoeisel. Het betreden met verkeerd schoeisel: hakken, loopschoenen kan geweigerd worden.

ART. 3 RESERVATIE
Deze is mogelijk op alle terreinen via het reserveringssysteem. Bij belet dient u tijdig (binnen 24 uur) de uitbating hiervan op de hoogte te brengen. Het betalen van licht wordt steeds vooraf betaald aan de uitbating.

ART. 4 VOORBEHOUD
Het bestuur heefts steeds het recht een of meerdere terreinen voor te behouden voor clubactiviteiten. Dit voorbehoud wordt steeds voldoende bericht op de sociale media en website. Interclubs en officiële tornooien hebben steeds voorrang, als ook lessen! Er zijn echter voldoende terreinen voor u beschikbaar.

ART. 5 NIET-LEDEN
Niet-leden kunnen spelen op terrein 8 & 9 indoor en terrein 1 outdoor. Vooraf te betalen aan de uitbater (dit geldt ook voor genodigden!)

ART. 6 NIET-RESERVEREN
Bij niet reservatie moet men ingeval van overbezetting voorstellen van dubbel te spelen ofwel de partij stop te zetten. Hoffelijkheid en sportiviteit moeten hierbij primeren.

ART. 7 JEUGDLEDEN
Deze moeten na 18u spontaan voorrang verlenen aan de volwassenen. Er kan wel gereserveerd worden op terrein 8 & 9 indoor en terrein 1 outdoor.

ART. 8 ONDERHOUD
Onderhoud en herstel hebben steeds voorrang op het spelen. De indoor- en outdoor terreinen zijn verplicht te vegen na iedere speelbeurt of training. Bij droog weer zijn de leden eveneens verplicht te laten sproeien voor iedere speelbeurt. Na hevige regen moet men eerst bij de uitbating advies vragen om het spelen te mogen beginnen. Bij ernstige beschadiging van net, lijnen of terrein moet men de uitbaters verwittigen. Ook alle onregelmatigheden in het clubhuis of tennispark moeten gemeld worden.

ART. 9 KLEEDKAMER / DOUCHES
Deze worden niet betreden met gravelschoenen, zodat iedereen kan genieten van zuivere, propere douches met goede hygiene.

ART. 10 TOILETTEN
Gelieve deze proper te verlaten na gebruik. Indien iets niet aanwezig, op is dan even de uitbating verwittigen (papier, handzeep).

ART. 11 CLUBHOUSE
Hierin gelieve niet te roken. Ook is het niet toegestaan om met besmeurde gravelschoenen het clubhuis te betreden. Gelieve deze uit te kloppen aan de ingang bij de veegborstels. TIP: breng andere schoenen mee voor na het tennissen.

Sporttassen graag in het rek plaatsen wat daarvoor voorzien is !
Alle consumpties worden vanaf april contant betaald na nuttigen ervan, zodat er voor uzelf als voor de uitbater een goede heldere structuur zal zijn, en er geen miscommunicatie kan plaatsvinden.
Gelieve glaswerk van consumpties terug te brengen naar de bar indien buiten genuttigd en alle vuilnis te recycleren en in de juiste vuilbak (afvalbak) te deponeren. Alvast bedankt!